Μετονομάζεται το Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας σε «Λάζαρος Μεταξιώτης» και η πλατεία Ειρήνης-Σταροπάζαρο σε «Βασίλης Αγοράστης»

Μετονομάζεται το Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας σε «Λάζαρος Μεταξιώτης» και η πλατεία Ειρήνης-Σταροπάζαρο σε «Βασίλης Αγοράστης»

Με απόφαση που έλαβαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου η πλατεία Ειρήνης- ΣταροπάΑντίγραφο από αγοράστηςΑντίγραφο από ΛΑΖΑΡΟΣ-ΜΕΤΑΞΙΩΤΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ-1992-1998-2ζαρο μετονομάζεται σε πλατεία «Βασίλη Αγοράστη» και το Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας σε θέατρο «Λάζαρου Μεταξιώτη».

Δυσαρέσκεια προκάλεσε σε πολλούς δημότες η απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Ελασσόνας για την μετονομασία του Ανοιχτού Θεάτρου, και της Πλατείας Ειρήνης σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή χειρίστηκε την πρόταση που η ίδια έκανε στο σώμα των Δημοτικών Συμβούλων και αρκετοί έκαναν λόγο και για προσβολή στα τιμώμενα πρόσωπα των εκλιπόντων δημάρχων!!

Είναι προφανές ότι αυτή η κορυφαία τιμητική διάκριση, να δοθεί το όνομα ενός πολίτη για  δρόμο, ή πλατεία, ή άλλου κτιρίου, συνιστά ύψιστη τιμή αλλά και παρακαταθήκη για τον τόπο και τους νέους αφού λειτουργεί και ως πρότυπο!

Προβαίνει η όποια Δημοτική Αρχή σε μια τέτοια ενέργεια όταν εκτιμά ότι η προσωπικότητα που επελέγη ευεργέτησε τα μέγιστα τον τόπο, και σαν ελάχιστο φόρο τιμής οι νεότεροι δίδουν τον όνομά τους σε δρόμο ή ότιδήποτε άλλο επιλέξουν.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι όσοι έλαβαν αυτή την απόφαση, έδωσαν εντολή στους αρμόδιους να καταγράψουν το έργο των προτεινόμενων προσώπων να το ανακοινώσουν στο σώμα και στους πολίτες και να αιτιολογήσουν την απόφασή τους.

Μόνο με αυτό τον τρόπο τιμάς ουσιαστικά τους εκλιπόντες και το σπουδαιότερο παρέχεις την δυνατότητα στους δημότες και να μάθουν και να τιμήσουν.

Αντί γι αυτό όμως, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακούσαμε με εύλογη την απορία πολλών την αιτιολογία…λάβαμε αυτή την απόφαση διότι και οι δύο πρώην Δήμαρχοι πέθαναν κατά την διάρκεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής!!

Το οξύμωρο είναι ότι και το σύνολο των μελών της Αντιπολίτευσης αρκέστηκε σε αυτή την αιτιολογία και συναίνεσε χωρίς να ζητήσει να καταγραφεί το έργο των πρώην δημάρχων, να οργανωθεί μια τελετή και μια ημερίδα όπου θα προβληθούν και στιγμιότυπα των τιμωμένων προσώπων.