Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στην αποκαλούμενη κεντροαριστερή πάραταξη και τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα.

Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά ανεδείχθη πρώτη με συντριπτική διαφορά από τους υπολοίπους επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τις βαθιές ρίζες του σκληρού πυρήνα ΠΑΣΟΚ στην Ελασσόνα. Αυτό που ωστόσο εντυπωσιάζει και δεν ήταν αναμενόμενο είναι η μικρή προσέλευση εάν γίνει κάποια σύγκριση με παλιότερες ψηφοφορίες τότε που τα νούμερα των ψηφισάντων ήταν εντυπωσιακά.

Αρκετοί είναι τελικά όσοι μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ και για ευνόητους λόγους δεν θέλησαν να ψηφίσουν φοβούμενοι μη εκτεθούν ή διότι είναι πεισμένοι ότι τον διεκδικούμενο χώρο τον κατέλαβε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον θα έχει η προσέλευση την Δεύτερη Κυριακή, από την οποία θα εξαχθούν ίσως οι σημαντικότερες εκτιμήσεις για την πορεία και το μέλλον αυτού του εγχειρήματος.

 

Τα αποτελέσματα και οι σταυροί προτίμησης από τις τέσσερις κάλπες που είχαν στηθεί στο Δήμο Ελασσόνας  για την ανάδειξη του επικεφαλής στο νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς είναι τα εξής:

  1. Γεννηματά Φώφη – 501
  2. Ανδρουλάκης Νίκος – 138
  3. Καμίνης Γιώργος – 55
  4. Θεοδωράκης Σταύρος – 24
  5. Ραγκούσης Γιάννης – 11
  6. Γάτσιος Κωνσταντίνος – 7
  7. Μανιάτης Γιάννης – 4
  8. Πόντας Απόστολος – 2
  9. Τζιώτης Δημήτρης – –
  10. Λευκό – 3