Κυριακή, 05 Φεβρουάριος, 2012

Φυλάκιση στον Μητροπολίτη Ελασσόνας Βασίλειο

8μηνη με αναστολή για παράνομες εργασίες...

Υπάρχουν καταγγελίες για παρόμοιες εργασίες και σε άλλα μοναστήρια


Απροσδόκητη είναι η τροπή που πήραν τα... πράγματα για τον Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Βασίλειο σε ότι αφορά δικαστική αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει μεταξύ του, και τοπικών φορέων στο Δήμο Λιβαδίου για τις εργασίες που έκανε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Λιβαδίου, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως είναι γνωστό η προαναφερόμενη Ιερά Μονή είναι χαρακτηρισμένη ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο και ως εκ τούτου και η παραμικρή παρέμβαση απαιτείται να έχει την ομόφωνη άποψη και έγκριση των αρμοδίων. Το δικαστήριο για τις αυθαίρετες εργασίες που έγιναν επέβαλε στον Μητροπολίτη ποινή 8μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Η απόφαση είναι πολύ πιθανό να κριθεί οριστικά σε δεύτερο βαθμό, σε περίπτωση όμως που προχωρήσει η διαδικασία και για τις άλλες καταγγελίες η κατάσταση γίνεται μάλλον αρκετά περίπλοκη και σοβαρή.